söndag 26 september 2010

Badrum på övervåningen

Så kom då vår kompis som ska hjälpa oss med badrummet uppe, han är plattsättare. Han började titta på väggarna och upptäcker då att det sitter vanligt gips, på reglar som är 60 cc eller vad det nu heter och så inget mer bakom...Om en husleverantör frågar vad man vill att de sätter upp - vanligt gips eller sånt specialgips- antar man då inte att de gjort rätt arbete bakom?!! Annars är det väl ingen idé att sätta upp gipset alls? För vi fick nämligen den frågan, och när vår kompis svarade "vanligt gips" så antog ju han att byggare vet vilka regler som gäller. Men tydligen inte, nu måste allt rivas ner. Jag blir så TRÖTT på allt det här. De hade heller inte förberett bakom där man ska sätta handfat så att det håller, minns inte ordet men det var inte gjort.

Han hade i allafall med sig förslag på plattor till badrummet och de ni ser på bilden är det blivande golvet. Plattorna kommer vara 10 x 10 cm. Den nedre vänstra är insåpad för att få en annan "look". Väggarna blir matt vita med ganska stora rektangulära plattor.



Duschhörna har vi helt fräckt tagit från husfirman, de hade fått en felleverans så den behöll vi utan att skämmas. Eller - de hade klantat sig (ovanligt!) och var tvungna att ha en annan modell...Det är en sån vanlig med rundade dörrar. Toalett blir också något helt vanligt. Badkar har vi inte riktigt bestämt oss för än. Jag gillar dem med tassar, men tycker egentligen att vanliga enkla är mest praktiska då de kan stå mer i ett hörn. Inga bubblor eller sånt blir det, vi har mängder av vänner som har det och hur ofta använder de alla funktioner? Aldrig.

Övrig inredning blir nog från Ikea. Den här gillar jag och den har ett fantastiskt pris om man jämför med "riktiga" badrumsmöbler som är hutlöst dyra.



Men just nu känns det som det kommer dröja innan vi kan montera in möbler. Och jag ägnade lördagkvällen åt att montera dotterns skrivbord från Mio. Som var helt puckad i konstruktionen så jag lyckades skruva igenom skivan. Kan man inte köpa möbler någonstans som man slipper skruva ihop själv?!?!

3 kommentarer:

  1. Ja ibland vill det sig inte. Ni verkar vara i en sådan period, men då kan det ju förhoppningsvis bara bli bättre:) Men jag håller med dig, under arbetet borde definitivt vara rätt från början. Skam den som ger sig!

    Vårt "lamp hus" köpte jag på elkedjan, finns säker på andra ställen också.
    Det är ett "house" från globen. Finns i två storlekar. Vi köpte det stora men på sikt vore det kul att ha båda. Tyvärr är det ju så mycket man vill ha ett nytt hus:/
    Kram Veronica

    SvaraRadera
  2. Man blir hejdlöst trött på bygget ibland. Vi har mycket kvar som ska göras av husföretaget. Känns väldigt onödigt att sätta upp något som inte är godkänt, man undrar ju hur de tänker. Tur att det upptäcktes i alla fall.
    /Carin

    SvaraRadera
  3. Vilken otur ni har :(! Fastän det oftast är jobbigt att bygga hela huset själv så vet man ju i alla fall vad man får då...

    Snygg badrumsinredning får ni iaf, vi kommer att ha samma ikea-inredning i lilla toaletten på nedre våningen :).

    Kram/Annie

    SvaraRadera