söndag 19 september 2010

När man minst anar det

Ni vet hur det är - när man verkligen vill hitta en viss sak och springer runt i affär efter affär och letar - då hittar man det aldrig. Det spelar ingen roll om det gäller kläder eller möbler har jag märkt. Just nu letar jag t ex efter en fin gammal skänk och då finns inga alls som jag tycker duger. Vi letar även ny ponny och hux flux är alla som är till salu ointressanta. Men så är det även tvärtom, när man inte letar, ja då finns det plötsligt där mitt framför ögonen. Så var det när jag träffade min man, men det är en annan historia*s*. I allafall. I fredags skulle vi på bio hela familjen och jag sprang in på Indiska 10 minuter innan filmen började för att leta efter en tekopp. I stället börjar jag titta på gardiner och ropar in mannen och så vips har vi köpt gardiner till vardagsrummet, vi som inte ens skulle ha gardiner där. Men nu är det höst och lite tyg känns helt rätt. Det är svårt att få till en bild som visar färgerna rätt, de är liksom lite glansiga.



Sen står jag i kön och ska betala, då har hon framför mig en väldigt söt lampa på disken. Så då köpte vi två sådana till hallen och jag tycker de passar superbra. Och de kostade verkligen inte skjortan heller, 299 kr st. Det fanns flera söta lampor där så jag kanske går dit igen.



Den stora frågan just nu är hur jag ska göra med gardinerna. Ett par ska hänga vid altandörrarna som har fönster på vardera sida, allt som allt är det 330 cm. Visst borde jag ha en gardinstång som täcker hela alltet? För det är där det verkar haverera lite om jag inte vill ha Ikeas billiga svarta enkla stång...annars får jag vara glad över att lampor och gardiner var billiga och köpa dyra gardinstänger från Kirsch. Om inte någon läsare här har tips på snygga långa gardinstänger, helst i mörkt trä.

4 kommentarer:

  1. Jättefina lampor, känner igen det där med att man bara dyker på något rätt som det är. Vi letar frebrilt efter en överkast och trodde vi hade hittat det idag, men det fanns tyvärr inte för dubbelsäng.
    /Carin

    SvaraRadera
  2. Hej! Ibland har man tur :). Hoppas du hittar en gardinstång så du får upp de fina gardinerna! Lamporna var också jättesnygga :)!
    Kram/Annie

    SvaraRadera
  3. Ja egentligen borde det inte vara så svårt att fixa dem själv. Köpa rundstav och lasera med något mörkt och sen köpa änd-knoppar av något slag...

    SvaraRadera
  4. Visst är det så, när man minst anar så..... Gardinerna ser jättefina ut. Lampan är ju helt underbar:)
    Veronica

    SvaraRadera