fredag 3 september 2010

Ljus i mörkret

Ja nu slipper vi treva oss fram i kolmörkret för idag var elektrikern här och fixade utelamporna som stått i tvättstugan i ett gäng veckor. Vid ytterdörren sitter en på varje sida, sedan en vid varje altandörr samt vid groventren. Mycket bra. Nu ska jag bara köpa sådana bra glödlampor som tänds när det blir mörkt.



Lyktorna är simpla billiga från Bauhaus, vi kände inte för att lägga flera tusen på utebelysningen, men jag tycker de är gulliga. Så nu måste vi bara gräva ner rör och dra el så att vi får en eller två stolpar med lyse vid parkeringen, samt el i friggeboden som nu är beställd. Elektrikern kopplade även in värmepumpen så nu har vi faktiskt lite värme igång och det är så skönt! Vi avskydde ju vårt gamla hus bl a därför att vi alltid frös, så vill vi inte ha nu. Och - titta vad han mer satte upp! En sån ursnygg lampknapp till utebelysningen vid altandörren i köket. Såklart vill jag nu ha dem i hela huset, jag förstår inte hur vi kunde missa att välja sånt. Det gick väl av bara farten antar jag...Att vi fick en sådan i köket beror på att den som sågat ut för elen i gipsskivan råkat använda en för stor borr/såg vad det nu är man har så hålet i väggen var för stort och den här var den enda som döljer hela hålet.




Och för övrigt är det höst. Sotaren var här idag och inte kan vi börja elda inte. Det är inte utsågat 5 cm mellan skorsten och brännbart material och varken jag eller sotaren kan förstå hur detta kan missas/struntas i när det faktiskt måste vara så. Tror de att ingen kommer upptäcka det eller?!? Det var likadant när vi monterade in kamin i vårt gamla radhus. Sen visade det sig att immkanalen (tror jag det heter) till spisfläkten inte var fastsatt ordentligt så ruckade man på rören lossnade allt. Bara att ringa husnissen och beklaga sig. Igen*mutter*.

Så här ser vårt fina äppelträd ut just nu. Tyvärr blir äpplena aldrig särskilt goda. Vårt fina päronträd som gav så goda päron var de tyvärr tvungna att ta ner vid husbygget.

3 kommentarer:

  1. Snygg strömbrytare! Så trist att det inte går att elda. Det är ju liksom det kaminen är till för. Själva får vi se hur det blir med våran, för det visade sig att den var 3 gånger (!) så dyr än vad som först sas "nej, men det priset var bara för byggsatsen". Hmmm.
    Ha en bra helg! /Jennie

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är renova snygga :). Vi kommer antagligen att satsa på dem till huset trots att de är lite dyrare än "vanliga".

    Vad typiskt att de inte installerat er spis rätt... speciellt nu när det börjar bli sådant väder att man verkligen vill tända en brasa!

    Ha en skön helg! Kram/Annie

    SvaraRadera
  3. Känner så väl igen det där med att ringa och klaga på husgubben... Muttra och klaga det är allt jag gör. Det skall bli så skönt att avsluta det här bygget, till stor del därför att jag inte känner igen mig själv längre... surkärring - jag???

    SvaraRadera