onsdag 30 juni 2010

Besiktning avklarad

och vi får flytta in!!! Med lite specialöverenskommelser...men ändå. De hann nästan klart. Det hade skett ett litet missförstånd mellan den vikarierande männsikan på husföretaget och entrepenadfirman som trodde att det skulle vara snickar-klart på övervåningen idag, inte helt klart. Så nu återstår tapetseringen och målning av lister, sen är det klart även uppe. De som ska fixa vår ecogrund, dvs det sista så att det hela fungerar som det ska - är också kvar. Men det är inget som påverkar oss nu när det är sommar, hade det varit november och minusgrader hade vi varit i större behov av värmesystemet. Skulle väl vara att vi kanske saknar AC-effekten så här i värmen då...

Men jösses vilken noggrann besiktning, de har en hel del smågrejs att fixa. En del saker åtgärdade de redan medan vi höll på, nån dörr som var lite trög och sånt. Det kändes verkligen trist att gå runt i sitt nya fina hus ovh liksom leta fel. Men samtidigt är det bra att det görs och vi fick direkt förtroende för besiktningsmannen som petade på vettiga saker tyckte vi. Det enda "stora" var hur de hade löst vattenavrinningen mot huset på vårt verandatak, där måste de bygga om lite för att det inte ska vara risk för fuktskador i framtiden. Och det höll husföretaget med om så det vart ingen diskussion om det.

Så skönt. Nu ska vi flytta. Och i allt det andra missade jag helt att ta bilder idag så det får bli i morgon.

3 kommentarer:

  1. Åh vad härligt! Grattis! Saker att fixa efter en besiktning är väl mer regel än undantag. Jag hoppas att ni kommer trivas i ert nya hus!!

    SvaraRadera
  2. va kul!!! väntar med spänning på bilder. lycka till med flytt och allt som hör till... :)

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Vi hade också en väldigt bra besiktningsman, men vi har redan upptäckt några fler saker, men LBhus är tillmötesgående och fixar. Jag håller verkligen med dig, det är inte kul att gå att leta fel i sitt nya hus. Jättefina bilder förresten i ert senaste inlägg (nästa). Köksbordet passar perfekt.
    /Carin

    SvaraRadera