söndag 8 augusti 2010

Trädäcket nästan färdigt

Våra nissar har varit här och byggt och de är snart klara, lite finlir kvar kan man säga. Däcket är stort och vi stod på det idag och undrade lite vad vi ska ha på det. Vi har i och för sig matbordet, som har plats för 10 personer så det tar plats. Och så vår nya loungegrupp runt hörnet...sen får vi se. Krukor och blommor förståss, i allafall till nästa år måste det ordnas till med snygga krukor och så. Här nedan syns däcket från lite olika håll. Det ska till ett räcke ut mot slänten och brett trappsteg ner mot blivande gräsmatta på ena kortsidan. Vi är rätt nöjda med det bruna virket, det är snyggt och passar oss bra. Hoppas bara det håller sig snyggt också...



Här bortanför dörren ska loungegruppen stå. Antagligen kommer vi sätta en lång terrassmarkis från dörren och bortåt då det är solsida nästa hela dagen. Runt hörnet kommer matbordet stå. Som tur är skuggas hörnet ganska bra sommartid av tre stora björkar nere på gräsmattan.



Här nedan på trappan kan jag ha fina blommor och något annat vackert...



Och här ses början på trappen in till groventrén. Räcket kommer bli samma ljusgrå kryssräcke som det är vid huvudentrén.



För säkert två år sedan köpte vi två emma-fåtöljer på Blocket. Dessvärre klädda i ett hemsk tyg a la 80-talet, och min mamma lovade att klä om dem. Sen har det aldrig blivit av, dels för att gamla huset var trångt och vi inte hade behov av dem, och dels för att vi inte visste hur de skulle se ut. Men häromdagen var jag i en butik i Vaxholm och hittade det här tyget, som kostade överkomligt och som vi tycker om. Så nu får vi se om det äntligen blir av.



Ungefär så här ser stolarna ut, modellen är rätt men tyget på våra är gräsligare.



Och så kunde jag inte låta bli. Här är vår ena lilla sötnos som våra två yngsta mest rider på.



Och här är vår andra, lite större ponny som äldsta tjejen har. Idag har vi kört bägge två till ridlägret som börjar i morgon för alla tre barnen och mamman, som dock fått den äran att vara mattant.

2 kommentarer:

  1. Åh, vilka fina sötnosar!
    Tyget är jätte vackert, fåtöljerna kommer att bli kanonsnygga!
    Hälsningar Jennie

    SvaraRadera
  2. Tack för titten hos mig! Åh så härligt med en veranda, och vilken fin sådan ! Jag längtar tills våran är klar! På återseende!

    SvaraRadera