onsdag 19 maj 2010

Nu är det två våningar på huset

Träffade på en granne i stallet i går kväll som berättade för oss att de börjat med bygget klockan 5 i går morse...jag hoppas inte det kommer bli varje dag för då är vi väl osams med varenda kotte när vi flyttar tillbaka. Fast en familj kan gott ha det för deras markfirma jobbade från 07 - 22 i flera veckor i somras vilket gjorde att vi knappt kunde sitta ute...hämnden är lite ljuv:-).

Hur som helst. Igår bidde det en övervåning på huset och vi var där på kvällen när de precis skulle åka, så vi kunde inte gå in då heller. Men huset ser bra ut, ovant med ett så högt hus på vår tomt. På första bilden här syns fönstren till vårt sovrum till vänster, och ett barnrum t h.
Och här är huset framifrån. Det kommer bli en snygg veranda vid entren med sånt fint tak som jag inte minns vad det heter nu. Helst hade vi velat ha ett plåttak på den biten, men så blev det inte. I framtiden någon gång kanske hela verandan glasas in.
Här är huset sett nerifrån gräsmattan, tyvärr ville mobilen inte ta så bra bilder igår så huset ser lite snett och knasigt ut.
Än så länge har det inte regnat en droppe under byggtiden, och nu är det mest kritiska gjort. Takpannorna kommer i början av nästa vecka och under tiden kommer huset vara väl täckt för att hoppas på regnfritt 5 dagar till är väl att hoppas för mycket när man bor i Sverige.

2 kommentarer:

  1. Hej! Såg att du kikat in på vår blogg! Häftigt, ni ligger lite längre fram i processen, nu händer det mycket på ert hus! Hur tänkte ni med tapeter, jag tycker det är grymt svårt att tänka sig hur tapet kommer kännas när den väl är uppe på väggen. Nu vill vi se en update :-)

    SvaraRadera
  2. Hej
    Uppdatering kommer, har bara ilat förbi efter jobbet nu ett par dagar - men vi har tak!
    Tapeterna var svåra...inte lätt välja ett helt hus på en gång. Men vi visste vilket stuk vi vill ha på huset, så vi utgick från det. Och jag kan erkänna att några vart bara "ta den, det blir nog bra" och så tänker vi oss att vi målar över om vi inte blir nöjda:-).

    SvaraRadera