tisdag 11 maj 2010

Ännu mer grund

Här nedan kan man se hur fint de gjort för vår uteplats. Marken är utfylld ett par meter så det är ca 4,5 m ut från huset som är plant. Då blev vi automatiskt av med massa fyllnadsmassor som vi annars fått forsla bort någonstans mot betalning.
Här någonstans ungefär på mitten av huset, kommer det vara dubbeldörrar ut till altanen från vardagsrummet. Vi kommer behöva ha en trappa ner till gräsmattan, det är en ganska så brant sluttning ner.
Och här kommer man ut från köksdörren, den hamnar på samma ställe som utgången från gamla huset. Markkillarna har grävt ur lite så skjulet står högt. Vi får se hur vi löser det snyggt när altanen byggs. De uppskattade ytan på altanen till ca 60 m2.
Idag har de även isolerat grunden samt lagt ut radonduken. Tur för dem så var det strålande väder och jag hoppas det håller sig någorlunda fint nu tills huset är på plats. Vill inte ha vatten överallt = lervälling. Och hur klarar grunden det? Antar att det går bra, annars skulle man väl inte göra så.
Här höll han på i morse. Radonduken kommer tydligen att behöva spolas av en gång per år för eftersom man tar in luft utifrån in i grunden, så faller dammpartiklar i luften ner på mattan. Sen stiger luften i huset - utan dammet! Låter för bra för att vara sant nästan... Det är bl a därför som Ecogrund blivit utvalt av Astma och Allergiförbundet.
Och här är den fina busken nergrävd på sin nya plats. Jag ska ringa Växtförsäljningen och fråga om jag kan göra något för den för att underlätta flytten, förutom att hålla tummarna då. Ytan runtomkring kommer bli gräsmatta så småningom. Åh vad jag vill att det ska vara färdigt NUUUU!!!

1 kommentar:

  1. Hej, kul att du hittade min blogg. Trevligt att kunna följas åt i ett så stort äventyr som detta ändå är - fast ni ligger några steg före oss.

    Lycka till!

    SvaraRadera