lördag 24 april 2010

Tankar kring ett vardagsrum

Hej hej
Det var ett tag sen jag skrev. Arbetet på tomten har legat lite nere veckan som varit. Men en parkeringsplats är utgrävd och fylld med stenar från sprängningen. I veckan som kommer börjar grunden byggas så då blir det lite nya bilder hoppas jag. Under tiden kan man roa sig med att frossa i inredning. Idag är det vardagsrummet som jag funderat lite kring. En platsbyggd bokhylla är något jag alltid velat ha och någon gång ska en snickare få bygga en sådan i ena delen av vardagsrummet på nedre plan. Kanske en sådan som på bilden nedan?

Och så måste vi såklart ha en ny soffa! Den gamla vi har kommer hamna i allrummet på övervåningen, där passar den bra. Den är väldigt mysig när man ser på tv, och vi får plats hela familjen på en gång. Men där nere vill vi ha en sån här klassiker:
Och vid ena kanten kanske en sån här lampa? Eller någon annan snygg golvlampa, de där med tre spretande ben är ganska fina.
Brickbord är snygga, men kanske inte så praktiska? Jag tänker att de lätt välter, särskilt när man har tre klåfingriga barn...

Under alltihop en snygg matta. Det är mysigt och så skyddar det golvet. Kanske en färgglad...
Sen måste vi nog ha gardiner av något slag eftersom solen ligger på rummet nästan hela dagarna. Hissgardiner är snygga, men lite bökiga att dra upp och ner, det är lättare att ha något man drar för. Färg är ursvårt, det måste matcha lite och inte bli för mycket färger och mönster. Väggarna i vardagsrummet är väldigt smalrandiga i beige/gult, ränderna syns nästan inte.

Men det är svårt att inreda ett rum man inte sett i verkligheten, så därför görs inga inköp förrän huset är på plats. Det låter väl klokt?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar