onsdag 7 april 2010

Alla dessa val

När det pratas om hus och nybyggen så hör man ofta uttrycket "vad roligt att få välja allt precis som man vill ha det". Och visst är det det. Men ingen säger någonsin hur svårt det är att göra alla dessa val om man inte är precis stensäker på hur man vill ha det in i minsta detalj - och helst har obegränsat med pengar i kassan. Det första var själva huset. Vad ska vi bygga för något? Lusläste på www.byggahus.se om olika husfirmor samt surfade runt på varenda hemsida som erbjöd ett hus. Det är bra att ha en hum om vad för slags hus man vill bygga och vi visste från början att vi ville ha ett hus som ser gammalt ut fast det är nytt, dvs inga fyrkantiga moderna akvarium för vår del. Och vi visste också att vi hellre bodde kvar i det gamla hus vi hade än byggde ett hus som såg ut som Älvsbyhusen och liknande. (Inget ont om dem men det är inget vi vill ha).

Våren 2008 var jag på en bo-mässa i vårt centrum här. Där träffade jag på en säljare från Sidensjöhus och vi pratade lite där samt hade ett möte där vi lade fram våra tankar kring husbygge. Sedan gick tiden, husbygget hamnade lite i skymundan för det fanns fortfarande lite tankar på om huset gick att bygga ut. Hade senare kontakt med ett par andra husfirmor, bl a Fiskarhedenvillan som har en hel del fina hus, som det på bilden här nedan.
Efter många om och men bestämde vi oss till slut för Sidensjöhus. Att det blev just dem beror på en hel del saker, men främst att de bygger färdigt huset väldigt fort så att vi inte behöver bo i den här lilla stugan vi bor i nu alltför länge. Vidare så bygger de på en grund som vi tycker verkar bra, en så kallad ecogrund och om den kan man läsa på www.ecogrund.se. De andra "snabb-byggarna" använder sig av mer traditionella krypgrunder vilket inte var ett bra alternativ tyckte vi. Sen att säljaren är tillmötesgående och dessutom bor nära oss (i ett hus som har mycket av det vi eftersträvar) har såklart varit en stor fördel. Många husföretag vi kontaktat har inte känts sådär väldigt intresserade av att bygga några hus över huvud taget, Fiskarheden och Sidensjöhus är de som får plus för deras engagemang. Sidensjöhus har en hemsida, men jag vet knappt om jag vågar länka till den här för det är en usel hemsida och man får hemskt dålig överblick över husen och hur de ser ut. Så i stället tänker jag lägga ut lite ritningar på vårt hus, men först måste de redigeras lite så jag återkommer med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar