lördag 30 april 2011

Grävaren har varit här!

Äntligen händer något! I går kväll när jag kom hem från jobbet sent på kvällen så hade grävaren varit här och rensat bort jox samt jämnat till tomten. Här nedan syns kortsidan på huset.

Här är min flyttade rhododendronbuske som ska få gräsmatta runt sig. Idag har jag rensat bort stora stenar och skräp samt krattat.
Sen beställer grävkillen jord och kör ut och sist kommer mera grus till gångarna och parkeringsplatserna. Snygg röd färg visar hur gångarna ska gå. Vi kommer behöva lägga någon slags kantsten som skiljer gräs från grus. Så småningom blir det kanske någon liten rabatt men vi tänkte börja med gräs och sen se vad som blir bäst. Ingen av oss är trädgårdsmänniskor så det ska vara lättskött!

5 kommentarer:

  1. Åh vad snyggt det kommer att bli!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt, vi är i precis samma skede! Visst är det kul att det börjar hända grejor i lerlandskapet? Fint det ser ut med gångarna. Ska bli sååå kul att se er trädgård växa fram. Vi har en plan för framtiden, men vi börjar också med gräs i år. Och staket, pga av hunden. Så får resten smyga sig fram. Om jag inte blir för otålig vill säga. Jag saknar ju mina gamla fruktträd, så några sådana blir det nog till hösten:)
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  3. Jisses vad det blommar hos dig!
    Zinklådan är precis en sådan som Carin letar efter. Var hittade du den?
    Det händer mycket när man får tag på en grävare som dessutom fixar grus och jord.

    SvaraRadera
  4. Hej,
    Kikade in på bloggen och spanade in huset. Vad lika våra hus är, både utsidan och planlösningen. Kul att se ett färdigt hus som är så likt det vi skall bygga! Ursnygga golv förresten- är det vitlaserad gran eller?

    SvaraRadera
  5. Hej,
    Nu har vi hittat "ditt" golv till superpris och funderar på att köpa golvet själva ;-) Minns du möjligtvis hur mycket extra er golvläggaren tog för att lägga ett plankgolv istället för parkett? (Vår entreprenör har sagt att det är mycket dyrare men vi har inte fått några siffror än...)

    Tack i förhand!

    SvaraRadera